מטחנות בשר ביתיות
מטחנות בשר ביתיות במגוון של דגמים בעוצמות טחינה משתנות לשימוש ביתי.
לקניית מטחנות בשר ביתיות בחנות אונליין >
אנשים רבים פונים לפן קולינרי חדש-ישן וחוזרים לקנות נתחי בשר טרי ולא מעובד במטרה לשפר את הרגלי התזונה שלהם. מטחנות בשר ביתיות נכנסות לשימוש בתדירות גבוהה בבתים רבים מתוך הצורך לשלב חלבון מן החי בתפריט היומי באופן אופטימלי, כפי שעשו דורות רבים לפני שהקצב השכונתי טחן עבורנו את הבשר. נתחי בשר אשר מופקים במטחנות ביתיות הינם בעלי ערך נוסף, עסיסיים ובריאים יותר.
יתרונותיה של מטחנת בשר ביתית
ערך תזונתי
כאשר קונים בשר טחון ארוז וקפוא אין לדעת מה בדיוק הוכנס אליו. הבשר עלול להכיל חלקים רבים של בשר ושומן, ולא תמיד יהיו אלה החלקים המובחרים והטובים. הבישול של בשר זה יהיה שונה גם במרקם שלו, גם בטעם וגם באיכות התוצאה הסופית. הערך התזונתי בבשר קפוא שונה מאוד מערכו של נתח בשר טרי אשר נטחן במטחנת בשר ביתית.
שיפור טעמים
אחד מן המקומות אשר כמעט נכחדו מן העולם המודרני הוא הקצבייה. זהו המקום שפעם היו ניגשים ומבקשים את הנתח המובחר והטרי. כיום, בעידן ההייטק והטכנולוגיה המתקדמת ניתן למצוא בסופרמרקטים את כל סוגי הבשר הרצויים כשהם ארוזים ומוכנים לבישול והגשה. כאשר יש בבית מטחנת בשר ניתן לבקש גם בסופרמרקט את החלק הרצוי ולטפל בו באופן אישי, לראות ולהרגיש מה הם החלקים שאותם תרצו להכניס אל ההמבורגר או הקציצות. הדבר פותח אפשרויות רבות ומגדיל גם את פלטת הטעמים.
מרקם
בשר קפוא וארוז עובר תהליכים של דחיסה ואיטום על מנת שיחזיק מעמד לזמן רב. בשר אטום אינו חשוף לחמצן וכתוצאה מכך גם אינו נושם. נתחי בשר טרי זקוקים למרווח נשימה ואוויר על מנת לשמר את המרקם ובעת הטחינה הביתית נשמר הבשר טוב יותר, לח יותר ועסיסי.
סוגי מטחנות בשר
מטחנות בשר ידניות
זהו אולי אחד המכשירים הישנים יותר לטחינת בשר איכותי אבל הוא בהחלט עושה את העבודה. מטחנת בשר ידנית היא מכשיר אשר עלותו זולה בהשוואה למכשירי הטחינה החשמליים ודורשת הפעלה כוחנית בעוצמה גבוהה. המטחנות הללו דורשות משטח עבודה יציב לקיבוע ותחזוקה מתמדת בחלקים השונים על מנת שיחזיקו זמן רב.
מטחנות בשר חשמליות
מכשיר זה הוא הנפוץ ביותר והוא קיים בדגמים רבים ובעוצמות משתנות. מטחנה מסוג זה היא כמו כל מכשיר חשמלי אחר הנמצא במטבח, מתחברת לנקודת החשמל ומוכנה לעבוד כמו מעבד מזון, מכונת קפה, מיקסר ועוד. מטחנות בשר חשמליות הם אומנם יקרות יותר מן הידניות אבל התחזוקה שלהם שונה וכמו מכשירים חשמליים רבים יש להם אחריות יצרן הן עבור המנוע והן עבור החלקים. בנוסף, מטחנת בשר חשמלית מגיעה עם כפתור המאפשר היפוך טחינה כדי לטפל בחלקי בשר קשים יותר.
מטחנות בשר משולבות
מעבדי מזון רבים מגיעים עם האפשרות להוסיף להם מכשירים חשמליים כמו בלנדר, מסחטת מיצים וגם מטחנת בשר. מעבד המזון מאפשר לכם לקבל בתמורה הכספית את מגוון האפשרויות להכנת מזון כמו פשטידות, סלטים, שייקים בריאותיים ובשר. החלק החשוב ביותר כאשר מוסיפים מטחנת בשר אל מעבד המזון הוא המנוע החזק שיעמוד בעוצמת הטחינה.
כיצד לשמור על מטחנת הבשר הביתית
מטחנות בשר ביתיות דורשות טיפול ותחזוקה כמו כל מכשיר חשמלי אחר. להלן מספר טיפים אשר יסייעו לכם במשימה זו:
שמירה על חדות הלהב
אחד הדברים החשובים ביותר שיש לתחזק היטב במטחנת בשר ביתית הוא הלהב. סכין קהה לא תטחן את הבשר בצורה טובה ותותיר חלקים רבים שלמים שיצטרכו טחינה חוזרת. את להבי המטחנה יש להשחיז מידי פעם אך אין צורך לעשות זאת יותר מידי כדי שלא לשחוק יתר על המידה את הלהבים.
פירוק חלקי המטחנה
על מנת לשמור על אוכל נקי ובריא יש לפרק את המטחנה לאחר כל שימוש בה ולשטוף את חלקיה היטב. חלקיקי בשר שייוותרו בתוך המטחנה עלולים להוביל להופעתם של חיידקים ובקטריות שיורידו את איכות הבשר ואף עלולות להוביל לקלקול קיבה. גם בדגמים בהם חלקי המטחנה עשויים מפלדת אל-חלד יש לפרק אותם ולנקות היטב.
טחינה קרה
בשר טוחנים כאשר הוא קר וזאת על מנת למנוע מריחה של הבשר כתוצאה מההתחממות. הבשר מגיע עם שומן באופן טבעי וכאשר הוא חם השומן מתפרק אל תוך הבשר וגורם לו לשנות את המרקם שלו ומייבש אותו. בשר טוב צריך להיות עסיסי וכדי לשמו עליו כך יש לטחון אותו כאשר הוא קר. טיפ קטן – לפני השימוש במטחנה ניתן לפרק את החלקים השונים ולהכניסם למקפיא למשך שעה. זה יבטיח טחינה קרה ומדויקת מבלי להרוס את חלקי השומן שבבשר.
חיתוך נכון
כדי לאפשר טחינה נכונה של הבשר יש לחתוך אותו מראש לקוביות או נתחים כך שלא יתקעו בין הלהבים. יש לשים לב לניקיון הבשר והורדת חלקי עצמות לפני ההכנסה למטחנה על מנת שלא להביא למצב בו הלהבים מתקהים מהר מידי.
תבלון בשר
אנו נוהגים לתבלן את הבשר במלח על מנת להכשיר אותו. דבר זה גורם לפירוק פרוטאינים שמאפשרים לעבד את הבשר בצורה טובה יותר. לכן, מומלץ להמליח מעט את הבשר לפני כניסתו אל המטחנה אך להשאיר את התבלון המורכב יותר לשלבים שבהם מרכיבים את המנה עצמה.