מיקסרים מקצועיים ללישת בצקים, הכנת עוגות, הקצפה ועוד.

מיקסרים מקצועיים עם אביזרים נלווים

לקניית מיקסר מקצועי בחנות אונליין >

כשהתחביב הראשי הוא בישול וכל כמה זמן מתעורר החשק להכין לחם תוצרת בית או בריוש, הצורך במיקסר אמין הוא כמעט מובן מאילו. בהתעסקות עם כמויות גדולות שדורשות כוח לישה רב לפרק זמן ארוך, הידיים האנושיות לפעמים לא מספיקות, ובכלל, למה שנסתמך על הכוח הפיזי שלנו שיכול להגביל אותנו בהכנת המאפים של חלומותינו?

בשנים האחרונות חלה עלייה ברכישת מיקסרים מקצועיים בישראל. היבואנים של המותגים הגדולים מדווחים על עליה של 15-20 אחוזים במכירות, עד כדי כך שנמכרים כ-20 אלף מיקסרים "מקצועיים"  בשנה בישראל. יותר ויותר ישראלים וישראליות מרגישים ומרגישות את הצורך ליצור כל מאפה שמתחשק להם, בלי הצורך להסתמך על הנתונים הפיזיים שלהם ובלי לקבל את תחושת האכזבה שבמיקסר מתחמם, חלש או קטן מדי.

ביצועי המיקסר

ביצועיו של כל מיקסר נמדדים לפי כמה תכונות אך אנחנו נעבור על שתיים חשובות: הספק המנוע, והמהירויות המוצעות.

הספק המנוע הוא הקובע את עוצמת המיקסר ובכך את היכולת שלו להתמודד מול בצקים קשיחים, כמויות גדולות ועבודה ממושכת. טווח ההספק שבמיקסרים שולחניים נע בין 400 ל 1000 וואט. מיקסר מומלץ יהיה בעל הספק של כ 1000 וואט. הספק זה מסוגל להתמודד עם קילוגרם קמח לפחות.

המהירויות המוצעות במיקסר בדרך כלל מתחלקות לשלוש: מהירות נמוכה המשמשת בעיקר להוספה של מרכיבים במהלך הלישה או ההקצפה וגם ללישת סוגים מסוימים של בצק. מהירות בינונית ללישת בצק או לשלב ראשוני של הקצפה. מהירות גבוהה להקצפה של תערובות דלילות ונוזלים כמו ביצים או שמנת.

מיקסר מקצועי יציע מגוון רחב של מהירויות או כפתור מסתובב המאפשר מצבי ביניים בין המהירויות. מגוון מצבים מאפשרים שליטה מקסימלית על תהליך הלישה וההקצפה כך שהאופה יכול להיות מודע ולשלוט על איכות ההקצפה או הלישה בצורה הטובה ביותר.

טיפ: אחד המאפיינים החשובים שיש לשים לב אליהם בעבודה עם המיקסר היא התחממות המיקסר והמנוע והתעייפות במשך עבודה ממושכת. אם המיקסר מתחמם או מתעייף סימן שיש צורך בהספק גבוה יותר.

 

 

קיבולת

קיבולת המיקסר היא תכונה חשובה לאופים בכמויות גדולות. קיבולת המיקסר קשורה גם להספק, אך גם לקערת הערבול והידיות המגיעות עם המיקסר.

מיקסרים שולחניים מציעים מגוון של קערות בנפחים שונים, החל מ 2 ליטרים ועד 7 ליטרים. כיוון שמיקסר מקצועי אמור להתמודד עם כמות מסיבית של בצק, הוא בדרך כלל יבוא עם קערה של לפחות 5 ליטרים. קערה כזאת מתאימה לאפיה עם שמרים, ולבצקים מקילוגרם קמח ויותר. קערה טובה היא קערה ללא שקעים פנימיים שמכילה את כל החומר הנדרש ולא עולה על גדותיה. כאשר הקערה לא מתאימה לכמות הבצק או שהמבנה שלה לקוי המיקסר מתיז החוצה, מלכלך את הסביבה ואת עצמו וגורם לאובדן של חלק מהבצק בתהליך.

מאפיין חשוב נוסף במיקסרים מקצועיים הוא החוסן של ידיות הלישה וההקצפה. על מנת לאפות ברמה מקצועית יש צורך בידיות לישה עמידות העשויות ממתכת איכותית ומוצקה. ידיות דקות ממתכת שאינה איכותית עלולות לצאת ממקומן, להישבר או להתעקם תחת לחץ.

קיבולת המיקסר גם קשורה למשקל ולמסיביות שלו. סימן אזהרה חשוב מגיע כאשר המיקסר מתחיל לרקד על השיש. ריקוד זה יכול להעיד שהמיקסר הזה לא מיועד לכמות הבצק אותו הוא לש ועל אף העוצמה שלו הוא מתקשה עם כמות החומר. חשוב לבדוק שהמיקסר מסיבי מספיק בשביל לא להיות מושפע מעוצמת הערבול של עצמו גם בהתעסקות עם כמות חומר גדולה. ה"ריקוד" של המיקסר יכול להיות גם מסוכן ויקר ברגע שהמיקסר עושה דרכו אל רצפת המטבח.

טיפ: כדאי לקנות מיקסר עם פונקציה המעלה ומורידה את הקערה או לוודא כי יש מרווח של 2-3 ס"מ בלבד בין הידיות לבין רצפת הקערה. מיקסר עם קיבולת גדולה צריך לדעת להתמודד גם עם כמויות קטנות ולערבל כל כמות בצורה המתאימה לה.

 

 

פרקטיות והתאמה לבית

צריך להודות שגם אם קונים את המיקסר המקצועי ביותר, עדיין הוא מונח בביתנו ולא במטבח תעשייתי, לכן יש צורך באמידות ובפרקטיות כשמדובר במיקסר מקצועי באווירה ביתית. אביזרים למיקסר צריכים להתנקות בקלות בשטיפה ביד או במדיח קלים בייתי, ולהיות עמידים לאורך זמן. לשם כך עליהם להיות עשויים מהחומר הנכון ולהיות בנויים בצורה חכמה.

מיקסרים שולחניים עשויים בדרך כלל מפלסטיק, מתכת או שילוב של שניהם. קערת המיקסר יכולה להיות קערת זכוכית, פלסטיק או נירוסטה. מיקסר מקצועי ואמין הוא מיקסר ממתכת או פלסטיק ומתכת עם קערת נירוסטה. המתכת תורמת לעמידות של המיקסר וליכולת שלו להישמר לאורך זמן, והנירוסטה שמרכיבה את הקערה היא קלה לניקוי, לא נשרטת או אוגרת ניחוחות או חומרים מן השימושים הקודמים כמו פלסטיק ואינה שבירה וכבדה כמו קערה מזכוכית. הנירוסטה פרקטית, היא קלה ונוחה לשימוש ולניקוי.

מבנה נכון למיקסר הוא מבנה המאפשר פירוק של החלקים הנוגעים בתערובת ושטיפתם, והגעה קלה לחלקים במיקסר העלולים להיות במגע עם החומר מהתזות. כשהקערה, הלהבים וידיות ההקצפה והלישה קלות לניקוי פעולת הבישול נראית הרבה פחות מסובכת ומטריחה.

דלג לתוכן מרכזי