איך לבחור מיקרוגל ואיזה סוגי מיקרוגל קיימים

לקניית מכשירי מיקרוגל בחנות אונליין >

המיקרוגל הוא חלק בלתי נפרד ממכלול מכשירי חשמל למטבח בישראל ובעולם המערבי, כאשר הוא מציע פתרונות חימום שטרם נראו כמותם בעולם. מאז 1947, השנה שבה נבנה המיקרוגל התעשייתי הראשון בגובה 1.8 מטר ומשקל של 340 ק"ג, מכשירי המיקרוגל עשו דרך ארוכה מאוד וכיום קיימים מכשירים קטנים וחסכוניים בחשמל.

אך, אלו לא הבשורות היחידות של המיקרוגלים החדישים: קיימות אפשרויות בישול שונות, הספקים שונים, נפחי מיכל, תוספות של תנור בישול קלאסי וכו'. כל אלו הופכים את תהליך רכישת המכשיר למאתגר הרבה יותר.

עוצמת חימום וקיבולת

הספק המיקרוגל נמדד בוואט ומשפיע על עוצמת החימום שלו. רוב מכשירי המיקרוגל הם בעלי הספק של 700 – 1100 וואט. עוצמת המיקרוגל משפיעה על מהירות החימום וכמות המזון המקסימלית שניתן לחמם במכשיר. מכשיר בעל הספק של 700 וואט יכול לחמם מנות קטנות ולהפשיר מזון. לרוב, קיים יחס ישיר בין עוצמת המיקרוגל לקיבולת שלו: נפח מיקרוגל נמדד בליטר ונע בין 17 ל – 35. מכשיר בעל קיבות של 30 ליטר והספק של 1000 וואט יספיק למשפחה ממוצעת.

 

 

פונקציות המכשיר

מעבר לפעולת החימום הקלאסית, מכשירי מיקרוגל מודרניים הם בעלי פונקציות רבות המקלות על חיי המשתמש ומרחיבות את השימוש במכשיר. רוב המכשירים כיום מאפשרים למשתמש לבחור באיזו עוצמה לחמם את המזון, כאשר קיימות מספר דרגות חימום שונות. יחד עם זאת, פעמים רבות אנשים שואלים את עצמם "באיזו עוצמה ולמשך כמה זמן עליי לחמם את זה?". כפתורי תכניות הבישול, למשל, מהווים פתרון טוב לשאלה – על גבי המכשיר קיימים כפתורים שמכילים תכניות בישול (עוצמה + זמן) קבועות מראש לסוגי מזון שונים (דג, פופקורן, עוף). ניתן להגדיר בחלק מהמכשירים תכניות בישול מותאמות אישית. בנוסף, בחלק מהמכשירים קיימת אפשרות הפרשה בנוסף לחימום – כאשר המשתמש מזין את סוג המזון ומשקלו והמכשיר מחשב בעצמו את הזמן והעצמה הדרושים.

מיקרוגל משולב

בנוסף למיקרוגל המוכר, אשר מחמם מזון באמצעות גלי מיקרו, קיים בשוק סוג נוסף של מיקרוגל – המיקרוגל המשולב שבו, בנוסף להתקני גלי המיקרו שבתוך המכשיר, קיימים 1-2 גופי חימום. במידה ומותקן גוף אחד, מיקרוגל משולב ישמש לרוב להשחמת או הקרמת מוצרים, ולא לבישול אמיתי. מיקרוגל בעל 2 גופי חימום יכול לספק שירות כמעט זהה לטוסטר אובן, כאשר הוא מאפשר להכין מנות מוקרמות, כגון פיצה, לאפות עוגות ועוד.

במכשירים מסוימים, ניתן להפעיל את אופציית המיקרוגל יחד עם אופציית התנור ולקצר את משך הבישול. על מנת לנצל בצורה מקסימלית את אפשרות התנור, בחלק מהמכשירים קיימת רשת הגבהה שממקמת את המזון במרכז החלל, ליעילות חימום מקסימלית.

 

 

אופציות נוספות

בבואכם לקנות מיקרוגל, ישנם עוד דברים רבים שאפשר להביא בחשבון, כמו למשל לוח הפיקוד. חלק מהמכשירים הם בעלי לוח מכני אשר לרוב יציג 2 שעונים מכניים בעלי מחוגים, שמבקרים על זמן החימום ועל עוצמתו. המכשירים המכניים יהיו לרוב זולים יותר, אך פחות מדויקים, אסתטיים ומודרניים מאלה הדיגיטליים. צג דיגיטלי נחשב מדויק יותר מבחינת זמנים, ולרוב יהיו כלולות בו גם תכניות בישול קבועות מראש, כפי שהוזכר קודם. שיקול נוסף יכול להיות דלת המיקרוגל – אם המשתמש מעוניין לעקוב אחר המזון המתבשל, כדאי לבחור דלת שקופה.

קנייה מושכלת

בסופו של עניין, יש "לעשות חושבים" ולראות מהו סוג המיקרוגל המתאים לצרכים האישיים. אם אתם טיפוסים של גאדג'טים ודברים נוספים שמקלים על החיים, מיקרוגל דיגיטלי מתקדם הוא האופציה הטובה ביותר. טיפוסים הדורשים מהמיקרוגל שלהם פונקציה פשוטה ובסיסית של חימום האוכל והכנת פופקורן, ככל הנראה לא ירכשו מיקרוגל משולב תנור וכדי לענות על הדרישות של משפחה בעלת 5 נפשות יש צורך במיקרוגל עם קיבולת גדולה והספק גבוה. הרכישה צריכה להיות כמה שיותר מותאמת לאופי השימוש הצפוי.

מחיר המיקרוגל מושפע מגורמים רבים: הקיבולת וההספק, סוג לוח הפיקוד, תכניות הבישול, היותו מיקרוגל משולב, רמת הגימור ואפשרויות נוספות. מחירו של מיקרוגל מכני קלאסי הוא זול, ונע בין 300 ל – 600 שקלים, בעוד שלמיקרוגל דיגיטלי יש טווח מחירים רחב שתלוי באפשרויות הרבות שהוא יכול להכיל והוא נע בין 400 ל – 1,500 שקלים. כמובן שיש לוודא ולבדוק את אמינות היצרן, תקופת האחריות וביקורות משתמשים.

דלג לתוכן מרכזי